image

image

 
 • DRVENI ugalj
  (lignit)

 • ISCIJEPANA
  bukova drva

 • MRKI ugalj
  (kocka, orah)

 • ENplus® A2
  drveni pelet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Domaća firma Drvosječa – kao Djed Mraz!

Vrlo iznenanuđujuće u bosansko vrijeme! Priča počinje ovako... Domaća kompanija Drvosječa d.o.o. napravila je odličan marketinški potez zbog kojeg smo odlučili i objaviti sve ovo. Za njega smo saznali tako što je jedan od naših kolega došao kući, a ispred vrata ga je čekao paket (cca 10 kg ), lijepo upakovan, na paketu stoji pismo, kalendar za 2008.g., olovka i upaljač. Nakon provjere da nije kakva bomba, jer mu se činilo nemogućim da neko, tek tako, njemu nešto poklanja, otvara pismo, a tamo piše...

Poštovani građani,

U rukama Vam se nalazi materijal u kojem ćete naći osnovne informacije o firmi Drvosječa d.o.o. Želja nam je da ovim putem dobijete više informacija kako bi ste stvorili jasniju sliku o nama i našim uslugama, na obostranu korist i zadovoljstvo.... (I evo mi smo saznali.) Kompanija Drvosječa d.o.o. Sarajevo je osnovana u augustu 2005. godine i u početku je zapošljavala dva vrijedna radnika koji su raspolagali s jednim dostavnim vozilom. Naš trud da ispunimo vaše potrebe za kvalitetenim ogrevom i još kvalitetnijom uslugom te izuzetan pozitivan odgovor tržišta doveo je toga da se danas nalazimo u društvu najuspješnijih firmi na području Kantona Sarajevo. Danas upošljavamo 108 vrijednih radnika koji svojom marljivošću uspjevaju da zadovolje potrebe naših kupaca. Radnici firme predstavljaju najveću vrijednost i dolaze iz svih krajeva naše domovine od Goražda do Cazina. U našem kolektivu su zaposleni pripadnici socijalnih kategorija koji su, nažalost, u današnje vrijeme najviše ugroženi: RVI, demobilisani borci, šehidske porodice i dobitnici najvećih ratnih priznanja Zlatni Ljiljani. Ovakav sastav našeg kolektiva predstavalja naš doprinos u zbrinjavanju ove populacije. Na hiljade kubika ogrevnog drveta i hiljade tona kamenog i drvenog uglja jedo danas isporučeno našim kupcima na području Kantona Sarajevo, Ze-Do kantona, HNK kantona i SRB kantona. Pored domaćeg tržišta uspjeli smo i sa izvoznim aktivnostima tako da naše proizvode možete naći na tržištima Holandije, Italije i Njemačke. Kako jebilo do sad tako nastavljamo i od sad. U našoj ponudi kao i do sada trudićemo se da

„Jedino sunce grije bolje od NAS“!     Vaš Drvosječa d.o.o.

Ostajemo na kraju fascinirani ovim djelom za koje smo mislili da je to djelo koje prijeliči na Djeda Mraza nego na marketinški potez domaće kompanije. U priloženom paketu nalazilo se 10 kg vosokokvalitetnog drvenog briketa, a u pismu je naznačeno kako su ovim poklonom htjeli prezentirati novi proizvod koji su poklonili uz novogodišnji kalendar, simbolične poklone olovku i upaljač.

Naravno, ovo nije kraj priče.
Htjeli smo da provjerimo da li se zaista radilo o marketinškoj akciji ili je samo zabuna i nazvali smo jedan od navedenih brojeva. Dobili smo direktora Nihada Helaća, koji nam je rekao da su za ovu akciju izdvojili čak i do 40.000,00 KM te obezbjedili 2800 besplatnih poklona za svoje kupce širom BiH. Akcija je počela prije pet dana, u toku kojih je podijeljeno 2800 paketa. Do kraja mjeseca će Drvosječa – bosanski Djed Mraz pokucati možda i na Vaša vrata!

Objava ove priče je naš mali doprinos i podrška svakoj kreativnoj akciji domaćih kompanija. Ukoliko smatrate da i priča o Vama zaslužuje pažnju proslijedite nam je!